Cazibenin Efendisi-Yorum



 Daha çok paranormal aşk türünde tanınan yazarlardan biri olan Sherrilyn Kenyon, Kinley Macgregor mahlasıyla zamanında tarihi aşk romanlarına da imza atmış biridir. Paranormal serilerden fazla hoşlanmadığım için o tarz kitaplarını okumadım, okumayı da düşünmüyorum. Bu yazar hakkında bildiğim bir şey varsa o da hem Pegasus Yayınları (paranormal kitaplar) hem de Epsilon Yayınları (tarihi aşk) tarafından okuyucuyu perişan etmesidir. Şöyle diyeyim, gördüğüm kadarıyla bu yazarın paranormal kitapları baya seviliyor ama Pegasus genç-yetişkinden başını kaldıramadığı için ( bu arada yine gitmişler nerede çok satan saçma ergen kitapları var kendi bünyesinde toplamış, desenize bu sene de tarihi aşksız kaldık historical severler :( ) yazarın tek kitabının çıkması 1-2 seneyi buluyor. Epsilon bu işi yıl bakımından daha da uzatır. Yazarın çevrilen ilk kitabı Nisan 2012'de çıkar. Sonraki kitap için birkaç ay önce Ağustos 2015 denmişti, çıkışı ise Aralık 2015'i bulmuştur. Yani yazar sevilen biri olsa da yayınevlerinin saçma doğrultuları üzerinde harcanmış biridir.

 Neyse gelelim kitap yorumuna. Kitap MacAllisters serisine ait olsa da seri sıralaması biraz karmaşık. Fantastic Fiction sitesine göre bu kitap serinin 2. kitabı, ama Goodreads'a göre de 1. kitaptır. Ondan önce çıkan Arzunun Efendisi FF'ye göre serinin ilk, Goodreads'a göre de diğer bir seri olan Brotherhood of the Swords serisinin ilk kitabı olarak görülüyor. Fakat yazar bu 2 seriyi bir araya toplamış. Dediğim gibi karmaşık bir yapı oluşmuş.

************************************************

Baş karakterimiz önceki kitaptan tanıdığımız Branden MacAllister'ı konu almaktadır. Bu arkadaş kadınlara bayılan biri fakat okuduğumuz diğer erkeklerden çok farklı yaklaşmaktadır onlara. Evet, Branden tek gecelik ilişki adamı fakat kadınları sadece "kullan at" olarak görmez. Onlara fazlasıyla saygı duyar, kadınların dünyayı güzelleştirdiğine ve genci yaşlısı olsun onlar olmadan hayatın renksiz olduğuna doğduğu günden beri inanmaktadır.

 Uzun bir aradan sonra doğduğu topraklara geri döner ama bir sorun vardır: hiçbir kadın ortalarda yoktur. Bu soruna sebep olan kişi Maggie isminde hanım kızımızdır. Branden bu sefer ben şansımı deneyim diyerek Maggie ie konuşmaya gider.

 Maggie, MacAllister'lara düşman olan bir kabile ile aralarındaki savaşı durdurmak için kadınları bir araya toplayarak bir yere yerleşmiştir. Branden'ın gelişi onun için sürpriz olur, çocukluğundan beri ona aşık olsa da bir kez bile Branden'ın ilgisini çekmemiştir. Ve şu anda elinden geldiğince ona karşı koymak zorundadır.

*************************************************

 İlk kitapla arasında 3.5 senelik bir fark olduğu için acaba ilk kitabı yeniden okusam mı sorusunu baya sormuştum kendime ama okumadım. İyi ki de okumamışım çünkü kitapta, önceki kitapla bağlantılı hiçbir şey yoktu.

 Branden'in klasik tarihi aşk erkeğinden farklı bir yapıda olması okumayı daha zevkli kılıyor.

 Maggie isimli kızlar bir başka tatlı oluyor, bunu anladım ben. Kitaptaki Maggie'yi çok sevdim ben çok narin ama lafı yeri geldi mi gediğine oturtan biri. Sevmemdeki bir sebep de Vikitap'taki kullanıcı adım olması. Onu da en meşhur Maggie'den almıştım: Simpsons ailesinin şeker üyesi, her bölüm beni kendine daha bağlayan, canımın için Maggie Simpson. Bu da resmi:


 Çok tatlısın sen *-*  *-*  *-*

 Kitap diğer tarihi aşk romanlarına oranla daha çerezlik bir kitap. Okunması gayet rahattı.

 Sırada sürgün kardeş Sin var ama o da bir 3.5 yıl sonra çıkar, ben de bu kitabı çoktan unuturum.

 Puanım:4,5/5

Yorumlar

  1. Sherrilyn Kenyon, Kinley Macgregor'muş. Kinley Macgregor Sherrilyn Kenyon'muş! Ben iptal. Bu yazara bayılırım. KARANLIK AVCI SERİSİ'ne de bayılırım. Öğrendiğim iyi oldu canım. Bu kitabı listeme aldım. İyi bir puan da verdiğine göre kesin beğenirim historical romance de sana gözüm kapalı güveniyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Kitabın çoğu sahnesi gayet eğlenceliydi. Özellikle kardeşler arası sohbetler :) Sherrilyn olarak okumadığım için orada dili nasıldır bilmiyorum ama Kinley olarak beğeniyorum kendisini. Güvenin beni çok mutlu etti :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder