Sonuna Kadar-Yorum




 Kitabı okuyalı bir ayı geçmiş olsa da şimdi yorumunu yapıyorum. Çünkü yorumunu yapmaya baya üşenmiştim :D. Aslında birkaç kitap daha var yorumunu yazmak istediğim ama bir türlü elimin gitmediği, umarım kısa zamanda onların da yorumunu burada sizlerle paylaşacağım.

 Neyse gelelim yorumu geç gelen kitaba. Gavin Luciano, Miranda Storme ile tutkulu bir ilişki yaşamaktadır. Bir gün Gavin'e cazip bir iş teklifi gelir. Gavin bu fırsatı kaçırmak istemez, Miranda'ya mesaj atarak ondan ayrıldığını söyler. İşinde belli bir başarı yakalayan Gavin, Hindistan'a tatile gider ve orada karma felsefesinin inceliklerini öğrenir.  

 Bir gün iş yerindeyken bir telefon alır. Ailesinin işlettiği restoran eskisi kadar müşteri çekemediği için iflasın eşiğine gelir ve babası Gavin'den yardım ister. Gavin de bunu fazla isteksiz bir şekilde kabul ederek geçici süreliğine işin başına geçer. Ancak durum gerçekte ümitsizdir. Yapmak istediği değişikliklere ailesi hep karşı çıkar. Ahçıları karısının onu aldattığı düşüncesi ile yemeklerin baharat oranını fazla kaçırır. Kardeşi de sürekli kız arkadaşıyla ilgilenmektedir.

 Yine böyle geçen bir günde restoranına iki kişi gelir ve Gavin şoka uğrar. Gelenlerden biri eski kız arkadaşı Miranda'dır. Miranda, şu anda bir dergide başarılı yemek eleştirileri yapmaktadır. Yemekleri beğenmese de aslında Miranda oraya sadece yemek için gelmiştir. Fakat Gavin'in sanki hiçbir şey olmamış gibi ona davranması ve intikam isteğiyle restoran hakkında kötü bir eleştiri yazısı yazar. 

 Bunu öğrenen Gavin'in artık 3 amacı vardır: Restorana müşteri çekmek, Miranda'nın gönlünü almak ve o eleştiri yazısını düzeltmek. Ama işi hiç kola değildir çünkü Miranda bir restoran için asla 2. eleştiri yazmaz ve Gavin'i affetmesi çok zordur.

***********************************************************

 Bu seneye kadar günümüz aşk romanları okumazdım ben. Tabi tarihi aşk romanların çıkışında fazla azalma olunca mecbur bunlara yöneldim ve şu ana kadar okuduklarım da tam tahmin ettiğim gibiydi. Çoğu fazla sıkıcı, her şey oldu bittiye getirilmiş, karakterler arasındaki romantizm sıfır.

 Bu kitaptan da beklentim aynen bu yöndeydi. Fakat beni ters köşe yaptı çoğu yerde. 

 Yazar karakterleri gerçekten başarılı bir şekilde bizlere tasvir etmiş ana karakterinden yan karakterlerine kadar. Ayrıca yan karakterlerin bulunma sıklığı tam kıvamındaydı. Ne gereğinden az görünerek o zaman niye bunlar konulmuş dedirtti, ne de ana karakterlerden daha fazla görünerek kitabı bir tarafa fırlatma isteği oluşturdu. 

 Gavin-Miranda arasındaki tutku ve aralarını düzeltme çabalarını okumak çok güzeldi. Gavin biraz eşek olsa da ikisi de ne istediğini bilen ve olgun kişilerdi. Günümüz aşkın da böyle bir sorunu var. Bir çift anlatılıyor ve bu çift çoğunlukla saçma davranışlarda bulunuyor veya yazarın aralarında geçenleri aktarması çok yüzeysel kalıyor. Bu kitapta bunu bir an bile görmedim. Yazar ikisini de gayet başarılı anlatmıştı.

 Kitapta hakikaten kötü biri vardı. Kim olduğunu söylemeyim ama o sahneleri okurken cidden ben de Miranda gibi sinirden deliye döndüm. 

 Kitapta beklenmedik gelişmeler de yaşandı ve bunları karakterlerle beraber öğrendim ben de. Ve ben bunu çok sevdim. Çoğu aşk yazarının yaptığı hatalardan biri de bu. Okuyucuyu şaşırtma hakkı vermeden olanları önceden yazıyor ve bunu karakterin öğrenmesi anca kitabın sonlarına doğru gerçekleşiyor  ve okuyucu da o sahneleri okurken işkence çekiyor, şahsen onlardan bir de benim :( 

 Kitap erotik kategorisinde olsa da cinsellik tam dozundaydı. Ve Gavin, nasıl desem kirli konuşmada gayet iyi diyebilirim. 

 Kitabı gayet beğendim, yazarın bizde çevrilen başka kitapları da var, belki bir gün okurum.

 Puanım: 4,5/5

Yorumlar